Activiteiten

Lectio Divina in de 40-dagentijd

In de 40-dagentijd organiseren we bijeenkomsten waarin we aan de slag gaan met Lectio Divina.

Op 6 vrijdagavonden komen we wekelijks bij elkaar in het Simpelhuys aan de Simpelhuisstraat 12 van 19.30 tot uiterlijk 20.30 uur, en de eerste avond is op 8 maart; je kunt 1 avond meedoen, je kunt er meerdere meedoen, maar je kunt ze zelfs allemaal meedoen. Inloop vanaf kwart over 7 en er staat dan thee voor wie dat wil.

 

De andere avonden zijn dan: 15, 22 en 29 maart en 5 en 12 april.
We gebruiken deze avonden teksten die ook in de Vespers in de Nieuwe Kerk in Middelburg gebruikt worden in de 40-dagentijd, uit Lucas 18 en 19.
De leiding van deze bijeenkomsten zal afwisselend in handen zijn van ds Jacobine Scholte de Jong, ds Marga Haas en Henk Goudzwaard.

 

Wat is lectio divina?

Lectio divina is bijbellezen met je hart, luisterend naar wat Gods Geest op dat moment wil zeggen en doen in jouw leven. Lectio divina kent vier stappen (die ook door elkaar heen kunnen lopen):

lezen (lectio) – je leest de korte bijbeltekst herhaaldelijk en zorgvuldig, op zoek naar de woorden die je op dit moment speciaal raken

mediteren (meditatio): je denkt na over die woorden en verbindt ze met je leven, je ervaring, je gevoel

bidden (oratio): je spreekt met God en zegt wat er in je leeft

rusten (contemplatio): je bent aandachtig stil in Gods aanwezigheid.

 

Opgave kan via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Leren van mystieke schrijvers

Met een klein groepje (6-8 personen) wil Tanja Harpe dit voorjaar weer gaan delen -en schrijven- n.a.v. mystieke teksten van o.a. Eckhart, Williges Jäger, Rabbi Jitschak, Rumi, Thomas Merton.
Mystiek betekent het verborgene dat groter is dan wij zijn. Hiermee bezig zijn is voor Tanja een geschenk. We gaan onderzoeken wat de teksten over eenheid en verbondenheid voor ons kunnen betekenen.
Er zijn drie bijeenkomsten gepland op dinsdagochtend: 5 en 19 maart en 2 april van 9.30-12.00 uur. Uitgangspunt is dat je alle keren aanwezig bent.
Locatie: Stadsklooster Simpelhuys, Simpelhuisstraat 12 te Middelburg

Kosten voor drie ochtenden € 50,00* incl. koffie/thee (*een deel hiervan is donatie)
Je kunt je opgeven tot  27 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je ontvangt dan op 1 maart een mail met nadere gegevens.

Meer informatie: www.schrijfjevrij.nl

 
Facebook Image