Kapel
Meditatieruimte
Naambord
Wandtapijten
Gemaakt in de kapel van het klooster (collectie Zeeuws Museum)
Pelgrimstocht over Walcheren
In 9 tochten Walcheren rondlopen.

Uncategorised

"Toen mijn vier kinderen allemaal volwassen waren, getrouwd en drie ervan zelf al kinderen, krijg je met deze kinderen een heel andere relatie. Je ontmoet elkaar dan nog in groepsverband. Daarom had ik het idee om met elk kind apart, elk jaar een reis naar Rome te maken.
Dat heb ik mogen meemaken. Het mooie daarvan is dat je met je dochter of zoon weer echt contact hebt. In een spirituele stad als Rome kom je dan weer dichter bij elkaar en vloeit het kind wat je had samen met de volwassene die het geworden is.
Na deze vier pelgrimages waren echter wel mijn kinderen op. Ik ben toen nog een keer met Jannie, met vrouw, geweest wat ook heel waardevol was.
Ik heb echter ook 7 kleinkinderen en indien zij willen kunnen we dit concept voortzetten. Met de eerste, Marisanne, ben ik inmiddels geweest. zie foto. Wat geweldig om mee te mogen maken.
Een reis met een spiritueel persoonlijk doel, wat pelgrimage is, door hernieuwd contact te hebben met je familie heeft verwantschap met het doel van het Stadsklooster Simpelhuys. Ook daar is het doel om in een rustgevende, spirituele omgeving, contact te hebben. Met jezelf met anderen en met God. Voor het goede leven."

"Fijn dat ik kan bijdragen aan de verwezenlijking van een stadsklooster in Middelburg. Een plek waar iedereen van elke leeftijd welkom is en op vele manieren geïnspireerd en betrokken kan raken. Waar rust en stilte gevonden kan worden. Waar altijd aandacht is en een luisterend oor als daar behoefte aan is."

"Mijn naam is Frans Zwemer, ik woon in Serooskerke, ben getrouwd met Corrie en samen hebben we vier kinderen en negen kleinkinderen. Van professie ben ik accountant en fiscalist, na mijn pensionering als adviseur nog betrokken bij mijn vroegere kantoor, Rijkse accountants en adviseurs in Serooskerke. Naast mijn zakelijke contacten ben ik bestuurlijk betrokken in het "zorgveld", met name als voorzitter van de NPV (Ned. Patiëntenvereniging), afd. Walcheren, als lid (voorzitter) van de WMO-raad Veere en als lid van de Klankbordgroep Toekomstige Zorg Zeeland (eveneens voorzitter).
Onder andere bij de contacten met het bedrijfsleven enerzijds en de zorgwereld anderzijds blijkt het grote belang van een diepere zingeving van ons leven. Velen vinden dat (gelukkig) nog in hun religieuze overtuiging. Maar ook dan is het goed om van tijd tot tijd stil te staan bij de echt belangrijke dingen in het leven. En die verbinding en aandacht, zowel voor als tussen gelovig, ongelovig of andersgelovig, is wat mij bijzonder aanspreekt bij het Stadsklooster Simpelhuys. Graag wil ik aan die verbinding en aandacht meewerken."

"Ik ben Agnes Goudzwaard, secretaris van het bestuur. Ik ben getrouwd met Henk.
En ook ik zoek naar zingeving: voor mezelf, voor ons, maar vooral om zinvol naar en voor anderen te zijn. Zoekend naar een plek om dit gestalte te kunnen geven: het Stadsklooster Simpelhuys is er in mijn ogen een perfecte plek voor. Met zijn geschiedenis die hier kan herleven, vlakbij het kloppend hart van Middelburg, toch heel rustig,  goed toegankelijk. Als secretaris van het bestuur zet ik mij hier graag voor in.Mijn kernwaarden zijn liefde en aandacht. Er zijn voor een ander, en de ander laten zijn wie hij of zij is. Luisteren naar de ander: maar ook naar mezelf. Stilte."

 

 

 

 

Facebook Image