Klank en meditatie, meditatie en klank

Inge Davidse uit Gapinge leidt zaterdag 20 mei in het Stadsklooster Simpelhuys een uur van ‘Klank en meditatie, meditatie en klank’.

Inge volgde diverse opleidingen, waaronder sportmassage, ontspanningsmassage, soundhealing, BIM, opleiding klankschalen, begeleide meditaties, klankbad en helende stem. Zij heeft een praktijk voor heling en beleving.

In het stadsklooster geeft zij de deelnemers door middel van klank de gelegenheid om dieper in meditatie te komen, waarbij de meditatie een extra dimensie krijgt door het gebruik van de klank van klankschalen.

Meditatie is gericht op leven in het moment, loslaten van oordelen en toelaten van ontspannen gewaar zijn. Door de focus te leggen op jezelf en het moment, nemen spanning en stress af. Meditatie is goed voor de gezondheid en heeft een helende werking.

De klank van klankschalen lijkt een oerherinnering wakker te maken naar de eerste manifestatie van de schepping: de oerklanken. De vibratie van deze klanken voert de deelnemer mee in de ruimtelijke beleving. De deelnemer kan daardoor het proces van Transcenderen horen en ervaren: de klank ebt weg – de vorm eindigt in het vormloze. De stilte na de klank is een ruimte van mogelijkheden, waardoor je in verbinding kunt komen met de bron van je bestaan.

Het uur van ‘Klank en meditatie, meditatie en klank’ is zaterdag 20 mei van 10.30 tot 11.30 uur. Inloop vanaf 10.00 uur. Toegang € 9,50, opgeven via: stadskloostersimpelhuys@gmail.com

Foto: Inge Davidse. | foto Jessica Groenenberg