Maak kennis met eutonie, de gezonde zelfzorg

Eutoniepedagoog Marnic Clarys geeft zaterdag 4 november in het Stadsklooster Simpelhuys een kennismakingssessie eutonie.

Eutonie is een westerse, ervaringsgerichte lichaamspedagogie. Het woord komt uit het Grieks en betekent ‘juiste spanning’.

Deze zachte lichaamsgerichte methode leert je fijnzinniger luisteren naar je lichaam en anders omgaan met spanning, stress en pijn. De specifieke werkwijze en opbouw zorgen ervoor dat de draaimolen in je hoofd stilvalt.

Ieder kan op z’n eigen manier en ritme deelnemen. Lenig of fit zijn is geen vereiste. Er wordt geen enkele (sport)prestatie verwacht, geen ‘moeten’, integendeel. Het is een vorm van duurzame, gezonde zelfzorg die zowel preventief als herstellend werkt.

Eutonie heeft een positieve invloed op het fysieke welbevinden en de geestelijke gezondheid. Alle lichaamsoefeningen in de Eutonie zijn gebaseerd op de werking van het menselijk lichaam: het zenuwstelsel, het skelet en de spierkettingen. Eutonie ondersteunt en activeert het natuurlijk lichaamsherstel.

Het sterke punt van eutonie is dat iedereen ervan kan profiteren: stijve harken, alle maten en gewichten, zeventigplussers, stresskonijnen, chronische pijnlijders, angsthazen, lenige sportievelingen, betrokken zorgverleners, oververmoeiden, potige havenarbeiders, hippe jongelui, innerlijke diepgangzoekers, klaarwakkeren, gezondheidsfreaks, onderwijzenden, kortom, vult u zelf maar in.

Voor de sessie breng je mee:

  • een eenpersoonslaken of bedovertrek (zonder elastiek) om een wollen mat te bedekken
  • een kleine badhanddoek
  • een warme trui of een trainingsvest (afhankelijk van het weer)
  • (warme) sokken (afhankelijk van het weer)
  • je bent gekleed in gemakkelijke loszittende kleding of brengt die mee en je kleed je om.

De kennismakingssessie op 4 november is van 10.00 tot 12.30 uur (waarin 30 minuten pauze). Kosten € 30,- pp. Aanmelden verplicht via stadskloostersimpelhuys@gmail.com

Meer info: www.eutonie-in-antwerpen.com