Muurplantenvleermuizen-stadswandeling

Voor wie natuurbehoud hoog in het vaandel heeft is de Muurplantenvleermuizenstadswandeling van Stadsklooster Simpelhuys op zaterdag 27 mei een uitgelezen kans om van nabij te zien hoe dat in eigen buurt en stad mogelijk is.

Theanne Boer

Zaterdag 27 mei is er in het Stadsklooster om 19.30 uur koffie/thee voor belangstellenden. Om 20.00 uur geeft Theanne Boer van A Rocha Zeeland een presentatie over zorg voor de schepping. A Rocha werkt op allerlei manieren aan natuurbehoud, een duurzame levensstijl en verdieping in het denken over zorg voor de schepping. (zie voor meer info: www.arocha.nl)

Daarna, om 20.30 uur, begint de stadswandeling met Nanning-Jan Honingh. Hij voert de deelnemers mee langs de kademuren van Middelburg. Deze oude kademuren zijn uitzonderlijk rijk aan bijzondere muurplanten.

Nanning-Jan Honingh

Aansluitend gaat Nanning-Jan met de deelnemers ‘vleermuizen spotten’. Nanning-Jan werkte 24 jaar voor de Stichting Landschapsbeheer Zuid-Holland en Zeeland en is tegenwoordig eigenaar van Melk en Honingh in Driewegen (ZB). Hij voert ecologisch onderzoek uit, geeft adviezen en is betrokken bij verschillende projecten, zoals onder meer het inventariseren van vogels, vleermuizen, kleine zoogdieren en planten. (zie voor meer info: www.melkenhoningh.nl)

Rond 21.30 uur zijn de wandelaars weer terug bij het Stadsklooster.

Deelname € 7,50, kinderen tot 12 jaar gratis.

Foto boven: Vleermuizen | foto Nanning-Jan Honingh