De taal van je dromen

Marga Haas gaat tijdens vijf bijeenkomsten in het Stadsklooster in op de taal van onze dromen.

Concert van en voor Middelburgers

Het Stadsklooster Simpelhuys gaat kleine concerten organiseren die zich vooral richten op de lichte muziek. De try-out is zondag 3 december van 15.00 – 16.00 uur met de Middelburgse band ‘The Sunshine Cleaners.

Pelgrims komen op adem in Stadsklooster

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob heeft het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg opgenomen in de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela.

‘Apate Spreekt’: Wat is waarheid?

‘Apate spreekt’ binnenkort, op zondag 26 november, in Staddsklooster Simpelhuys in Middelburg. Deze theatermonoloog, waarin een lans wordt gebroken voor de liefde, de schoonheid en de kunst, is geschreven door de Pools-Vlaamse filosofe Alicja Gescinska.

Oriënteer je ook op Positieve Gezondheid

Week 37 (vanaf maandag 11 september) is de Week van de Positieve Gezondheid. Ook het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg doet daaraan mee met een speciaal programma op donderdag 14 september en zaterdag 16 september.

Leeskring: ‘Je bent het geluk dat je zoekt’

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in bewustwording, mystiek, spiritualiteit of non-dualiteit begint binnenkort in het Stadsklooster Simpelhuys een leeskring over het boek ‘Je bent het geluk dat je zoekt’ van Ruper Spira.

De vreugde van de dag delen met vrienden

Zaterdag werd de vijfde en laatste Psalmenwandeling van dit jaar gehouden vanuit het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg. De belangstelling was zo groot, dat er in drie groepen werd gewandeld en er zowel een middag- als avondgebed werd gehouden. Het werd een bijzondere (en lange) dag voor iedereen.

De nieuwe lijn van Stadsklooster Simpelhuys

Jan Zwemer legt in een gesprek met journalist Remco van Schellen van Omroep Zeeland uit wat het nieuwe beleid van Stadsklooster Simpelhuys inhoudt, nu de doorstart is gelukt.

Maak kennis met eutonie, de gezonde zelfzorg

Eutoniepedagoog Marnic Clarys geeft zaterdag 4 november in het Stadsklooster Simpelhuys een kennismakingssessie eutonie.

Klank en meditatie, meditatie en klank

Inge Davidse leidt iedere derde zaterdagochtend in het Stadsklooster Simpelhuys een uur van ‘Klank en meditatie, meditatie en klank’.

Zomers Kerkenpad

Op donderdagen in augustus kan men een uniek Kerkenpad lopen door de historische binnenstad van Middelburg. De tocht voert langs zeven open
kerken.

Leeskring over Totalitarisme naar het boek van Hannah Arendt

Eind september begint in het Stadsklooster Simpelhuys een leeskring over Totalitarisme naar het boek van Hannah Arendt.

Psalmenwandeling vanuit het eeuwenoude Stadsklooster door historisch Middelburg

De vijfde en alweer laatste Psalmenwandeling van dit jaar is op zaterdag 19 augustus vanuit het eeuwenoude Stadsklooster Simpelhuys door het historische Middelburg. Dit keer is Psalm 61 het uitgangspunt van het programma, dat werd geïnspireerd door het oude kerkzegel van Middelburg.

Zingen plus!

Met ingang van september wordt er op iedere eerste donderdag van de maand (meditatief) gezongen in de kapel van het Stadsklooster.

Muzikant(en) gezocht voor Nacht van de Nacht

Het jaarlijkse evenement de Nacht van de Nacht wordt dit jaar voor de negentiende keer gehouden op 28 oktober 2023.

Met Klooster in de Cloud thuis je spirituele batterijtje opladen

Behoefte aan stilte, (geloofs)verdieping, meditatie, het is niemand vreemd, maar hoe vind of maak je daarvoor tijd in het roerige dagelijks leven, kortom hoe en wanneer kun je je batterijtje opladen. Het Klooster in de Cloud biedt daartoe handvatten door fysieke drempels weg te nemen en heel veel online te werken.

Bijzonder barokconcert in het Stadsklooster

Consort of Voices speelt zaterdag 17 juni in de Kapel van het Stadsklooster Simpelhuys (de Engelse Kerk) twee bekende (alt)blokfluitsonates. Het ensemble heeft als solisten André Poortvliet (klavecimbel) en Marco Ketels (blokfluit).

Geef je op voor Schrijvend van Onrust naar Rust

Janneke Huisman-Karels uit Bennekom houdt zaterdag 2 september in het Stadsklooster een Stilte-Schrijf-Retraitedag.

College van B & W op de koffie bij SKS

Het college van B & W Middelburg bracht met enkele beleidsambtenaren een bezoek aan het Stadsklooster Simpelhuys. Ze kregen er een rondleiding en miniconcert.

Muurplantenvleermuizen-stadswandeling

Voor wie natuurbehoud hoog in het vaandel heeft is de Muurplantenvleermuizenstadswandeling van Stadsklooster Simpelhuys op zaterdag 27 mei een uitgelezen kans om van nabij te zien hoe dat in eigen buurt en stad mogelijk is.

Woelen in het weefsel van racisme

Het Stadsklooster Simpelhuys houdt in juni twee thema-avonden over racisme met als thema ‘Woelen in het weefsel van racisme’.

Muziek (in de) kapel

Het Trio Traveler verzorgt vrijdagmiddag 19 mei tussen 14.00 en 17.00 uur een gastoptreden in de kapel van het Stadsklooster Simpelhuys.

Maak ook kennis met Reisgenoten

Het Stadsklooster Simpelhuys wil de ‘Reisgenoten’ nieuw leven inblazen. Reisgenoten zijn pelgrims die met elkaar zingeving zoeken.

‘Mooi project maar tegenvallend aantal bezoekers’

Drie UCR-studentes, Solena, Laura en Lucy kijken terug op de activiteitenweek die zij organiseerden in het Stadsklooster Simpelhuys.

Mensen mogen bij ons zijn wie ze zijn

Ria en Janneke zijn vrijwilligers bij het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg. Ze zijn gastvrouwen in de Huyskamer, waar mensen even kunnen uitrusten, lezen, contact hebben of een praatje kunnen maken.

Pelgrimstocht rond Veere

VEERE – Vanuit het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg wordt zaterdag 22 april een pelgrimstocht in de omgeving van Veere gelopen.

UCR-studenten houden activiteitenweek in SKS

Vijf studenten van het University College Roosevelt (UCR) houden in de week van 1 tot en met 7 april 2023 een activiteitenweek in het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg.

Ontmoeting met Vrienden-van-het-eerste-uur

Tijdens een gezellig samenkomen in het Stadsklooster Simpelhuys (SKS) hebben de kwartiermakers van SKS de Vrienden-van-het-eerste-uur bijgepraat over het afgelopen turbulente jaar en de jongste ontwikkelingen.

Impressie van een nieuw maatschappelijk inititatief in Middelburg

Het Stadsklooster Simpelhuys (SKS) in Middelburg realiseert een sociaal centrum in Middelburg met rust, stilte én maatschappelijke actie.

Het Stadsklooster Middelburg maakt een doorstart!

Het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg maakt na een turbulent jaar een doorstart. Een aantal activiteiten wordt gehandhaafd en er zijn plannen voor nieuwe activiteiten.