College van B & W op de koffie bij SKS

Het college van B & W Middelburg bracht met enkele beleidsambtenaren een bezoek aan het Stadsklooster Simpelhuys. Ze kregen er een rondleiding en miniconcert.

Muurplantenvleermuizen-stadswandeling

Voor wie natuurbehoud hoog in het vaandel heeft is de Muurplantenvleermuizenstadswandeling van Stadsklooster Simpelhuys op zaterdag 27 mei een uitgelezen kans om van nabij te zien hoe dat in eigen buurt en stad mogelijk is.

Klank en meditatie, meditatie en klank

Inge Davidse uit Gapinge leidt zaterdag 20 mei in het Stadsklooster Simpelhuys een uur van ‘Klank en meditatie, meditatie en klank’.

Woelen in het weefsel van racisme

Het Stadsklooster Simpelhuys houdt in juni twee thema-avonden over racisme met als thema ‘Woelen in het weefsel van racisme’.

Muziek (in de) kapel

Het Trio Traveler verzorgt vrijdagmiddag 19 mei tussen 14.00 en 17.00 uur een gastoptreden in de kapel van het Stadsklooster Simpelhuys.

Maak ook kennis met Reisgenoten

Het Stadsklooster Simpelhuys wil de ‘Reisgenoten’ nieuw leven inblazen. Reisgenoten zijn pelgrims die met elkaar zingeving zoeken.

‘Mooi project maar tegenvallend aantal bezoekers’

Drie UCR-studentes, Solena, Laura en Lucy kijken terug op de activiteitenweek die zij organiseerden in het Stadsklooster Simpelhuys.

Mensen mogen bij ons zijn wie ze zijn

Ria en Janneke zijn vrijwilligers bij het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg. Ze zijn gastvrouwen in de Huyskamer, waar mensen even kunnen uitrusten, lezen, contact hebben of een praatje kunnen maken.

Pelgrimstocht rond Veere

VEERE – Vanuit het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg wordt zaterdag 22 april een pelgrimstocht in de omgeving van Veere gelopen.

UCR-studenten houden activiteitenweek in SKS

Vijf studenten van het University College Roosevelt (UCR) houden in de week van 1 tot en met 7 april 2023 een activiteitenweek in het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg.