Qigong-lessen in ‘meditatie in beweging’ in de Kapel

Maya Lentze uit Middelburg zal vanaf maandag 8 januari 2024 wekelijks lessen Qigong verzorgen in de Kapel van Stadsklooster Simpelhuys. Qigong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.

De Kapel zal qua ambiance zorgen voor extra rust en ontspanning bij deze vorm van ‘meditatie in beweging’. Qigong bestaat uit bewegings- en ademhalingsoefeningen, waarbij de eigen energie gestuurd kan worden door specifieke vloeiende bewegingen, ademhaling en concentratie. De oefeningen worden staand en/of lopend uitgevoerd.

Qigong kan voor een gezonde balans zorgen en lichte verstoringen op een eenvoudige manier verhelpen. Alle behandelmethoden van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) maken gebruik van het zelf herstellend vermogen en de eigen energie van de mens. De oefeningen trainen zowel het fysieke als het mentale aspect van de mens.

Je kunt Qigong beoefenen voor je gezondheid, om beter te kunnen concentreren, te ontspannen, voor stressreductie of het meer weerbaar zijn tegen de invloed van de omgeving/personen. Qigong werkt op elk individueel niveau, ook als je pas begint. Zachtheid, ontspanning en alertheid zijn kenmerkend voor deze ‘meditatie in beweging’. Maar Qigong is verre van zweverig. Je leert met beide benen stevig op de grond te staan, in evenwicht te zijn en stabiliteit te behouden.

Maya Lentze legde zich na haar opleiding tot fysiotherapeut toe op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zij is mede-eigenaar van het Chinees Gezondheids Centrum Zeeland Rep & Lentze en geeft sinds 1998 les in de Chinese bewegingsleer.

De lessen in Stadsklooster Simpelhuys zijn (met ingang van 8 januari) op de maandagen van 13.00 tot 14.00 uur. Kosten €100 per 10 lessen. Aanmelden kan via e-mail naar info@cgczeeland.nl of telefonisch 0118-436014.