UCR-studenten houden activiteitenweek in SKS

Vijf studenten van het University College Roosevelt (UCR) houden in de week van 1 tot en met 7 april 2023 een activiteitenweek in het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg. De activiteiten zijn bedoeld voor studenten en medewerkers van UCR en voor alle Middelburgers die willen meedoen.

University College Roosevelt (UCR) biedt haar studenten in een aantal courses het Community Engaged Learning Project aan. Zo wordt een aantal niet-Nederlands sprekende studenten, die de course Nederlands volgen, gekoppeld aan verschillende sociale projecten in/om Middelburg.

Eén van deze projecten is Stadsklooster Simpelhuys. De vijf studenten – Solena, Laura, Patty, Lucy en Suzan -werken in samenwerking met het stadsklooster aan de realisering van een project om de doelen van het sociale initiatief te versterken.

Programma activiteitenweek:

Zaterdag 1 april: Open Dag, 14.00 – 17.00 uur: Kom binnen in het Stadsklooster Simpelhuys

Van 17.00 tot 18.00 uur geven de studenten een miniconcert in de kapel

Maandag 3 april: Meditatie vanaf 8.30 uur (tot maximaal 9.30 uur). In de flyer staat ‘in het Nederlands’: het mooie is dat deze meditatie een stilte-meditatie is en stilte is een universele taal die we wereldwijd verstaan.

Dinsdag 4 april: Lunch-meditatie door UCR-studenten. Neem zelf je lunch mee en beleef tussen 13.00 en 14.00 uur een meditatief moment.

Donderdag 6 april: Open Dag, 11.00 -17.00 uur: Kom binnen in het Stadsklooster Simpelhuys.

Van 19.00 tot 20.00 uur is er een groepsdiscussie (in het Nederlands en het Engels), geleid door UCR-studenten en zoveel mogelijk Middelburgers. Thema: ‘Hoe kunnen we de Middelburgse gemeenschap versterken?’

Vrijdag 7 april: Open Dag, 14.00 – 17.00 uur: Kom binnen in het Stadsklooster Simpelhuys.