Kom ons helpen en word vrijwilliger!

Wat ons verbindt als vrijwilligers zijn – naast het actief kunnen zijn in de prachtige historische gebouwen van Stadsklooster Simpelhuys – ook wat we noemen de woorden van inspiratie. Deze woorden komen er – in het kort – op neer dat we in het stadsklooster, voor iedereen die binnen komt:

–           er ZIJN

–           AANDACHT hebben

–           LUISTEREN

–          SAMEN met u/ jou op “reis” gaan.

 

Alle medewerkers zijn vrijwilligers en onbezoldigd actief, als gastheer, als gastvrouw, als begeleider van activiteiten, ze verrichten hand- en spandiensten of onderhouden de kloostertuin. Vrijwilligers schrijven hun inzet in via een digitaal rooster, zodat je zelf je inzet kunt regelen. Regelmatig zijn er vrijwilligersbijeenkomsten waarin we elkaar bijpraten, de activiteiten van afgelopen tijd doorspreken en nieuwe ideeën voor de komende tijd bespreken.

 

Het Stadsklooster Simpelhuys is op zoek naar vrijwilligers. Zij bepalen voor een groot deel de gastvrije sfeer in het stadsklooster. We zetten vrijwilligers dan ook graag in op gebieden waar hun kwaliteiten liggen.

* gasten in de huyskamer ontvangen.

* alles rondom een activiteit regelen: spullen klaarzetten, koffie/thee verzorgen,

* lunch regelen/ verzorgen, schoonmaken.

* gasten informeren: over het stadsklooster, activiteiten, vragen over Middelburg…..

Bekijk ook onze vacatures:

 

 

 

Lijkt dit je wat, vul dan het opgaveformulier in, zodat we contact met je kunnen opnemen!

Mensen mogen bij ons zijn wie ze zijn

Gasten ontvangen in de Huyskamer. | foto Welzijn Middelburg

 

door Janneke Nijssen Vrijwilligerscentrale Samen Vrijwillig #mensenmakennederland

Het Stadsklooster Simpelhuys vind je middenin de stad, achter het oude stadhuis op de markt. De drukte van de stad laat je direct achter je als je binnenkomt. Ik ontmoet Ria en Janneke voor een gesprek over hun vrijwilligerswerk in het Stadsklooster. Na een rondleiding door het mooie gebouw, gaan we aan de keukentafel zitten met een kop thee.

,,Ik voelde me bij de open dag al meteen thuis hier”, vertelt Ria. ,,Toen heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Ik belde Janneke: Zullen we dit samen gaan doen?”

En nu werken Ria en Janneke dus weer samen, net als jaren geleden toen ze nog collega’s waren. Hoe leuk is dat!

Koffie met een oortje

Ze zijn gastvrouw in de Huyskamer van het Stadsklooster, een fijne, rustige plek waar iedereen welkom is. Voor de gezelligheid, om even uit te rusten, om te lezen, om even contact te hebben met elkaar of met een van de vrijwilligers.

LEES MEER